2017. április 17., hétfő

Západné Sydney Wanderers sú králi Ázii - a futbalový príbeh roka

To je iste futbalový príbeh roka. Tieto Wanderers sú majstrami Ázie. Pred tromi rokmi, ľudia by tvrdili, že si blázon, aby niečo také - a oni by mali pravdu. Pred tromi rokmi, tam bol žiadna taká vec ako Západná Sydney Wanderers tu ešte boli v sobotu večer, jazda milióny saudskoarabských fanúšikov šialených s frustráciou pred zdvihnutím najväčšiu výhru v najväčší kontinent na svete.

The Red a Black išiel svoje šťastie.Japonský rozhodca Yuichi Nishimura mal zrejme vzhľadom k Al Hilal tri tresty ale oficiálne, možno dbalý jeho výkon v tohtoročnom Svetovom pohári, keď dal brazílsky hostí slabosť kop, nebol v mysl i dať Rijáde klub rovnakého zaobchádzania. Fanúšikovia Chorvátsko bude mať súcit. Austrálčania sa nestará, zvlášť 14, ktorý sa podarilo získať víza a cestoval celú cestu od Sydney, výlet takmer 13,000km, vôbec najdlhšia v ázijskej histórii klubu.

Viac ako rozhodca však Ante Covic a Tony Popovic zaslúži zaostrenia. Brankár bol skvelý v Sydney a božskej v Saudskej Arábii s neskoré zachrániť od Jasira Al Qahtani obzvlášť pamätný pre návštevníkov a srdcervúce pre hostiteľa.Kouč dostal presne to pravé, druhýkrát za posledných sedem dní. Vo veku 41, on sa stiahol jeden z najväčších v histórii úspechov v ázijskom futbalu. Tam bolo šťastie vo finále, pretože tam bol na ceste, ale tam bola kopa ďalších vecí.

Bez ohľadu na výsledok v Rijáde sa Wanderers už urobil Ázie posadiť a vziať do úvahy. Prepustil po tomto úvodnom zápase porážke doma Ulsan Horang-i a potom hrať niektoré z naozaj ve� �ké chlapcov, dobrodružstvo v A-League vyzerala, akoby sa chystali ukončiť viackrát ako Petra Jacksona Návratu kráľa. Sanfrecce Hirošima bola odíde po sebe idúcich japonských šampionátov a vyšiel na vzdialených cieľov.Dobre, ale Guangzhou Evergrande boli iní - držitelia a oveľa viac. Napriek tomu čínska elektráreň tiež prekonala tento expresný Aussie a v semifinále sa prekonali tiché FC Seoul v roku 2013. Bolo to ako poraziť anglických, španielskych a nemeckých majstrov na ceste do európskeho finále. Nikto nemôže tvrdiť, že Wanderers si nezaslúžili, aby si vzali pole kráľa Fahda. Facebook Twitter Fanúšikovia Pinterest Wanderers oslavujú víťazstvo v Parramatte. Fotografia: Mark Kolbe / Getty Images

Iba Wanderers vedia, či sa prekvapili, ale určite prekvapili Áziou, aj keď zostáva vidieť, aký vplyv má úspech na vnímanie A-League na Obrovský kontinent.Tieto činy boli prehĺbené rešpektovanie tradičných futb alových silných Aussie, bez toho by snáď akékoľvek zmeny názory.

Ako Sydney FC kapitán Alex Brosque povedal strážca svojho času s dvoma posledných ázijské Ligy majstrov víťaza Urawa Reds a Al Ain , pútnici style posilňuje už existujúce stereotypy - hrajú do značnej miery, ako ľudia očakávajú, že Aussie tímy hrať. "S mojím časom a to ako v Japonsku a Spojených arabských emirátoch som si všimol, že všeobecný cit pre austrálskej futbalistu je to, že tvrdo pracujeme, fyzické hráčov.A že austrálske tímy sú tiež veľmi fyzický, ale dobre organizovaná. "Brosque je presvedčený, že vnímanie o sile A-League sa bude meniť iba s trvalým a pravidelným úspechu v Ázii.

Čo sa zmenilo (na rozdiel od, treba dúfať, austrálsky pohľad na ázijské hry), je to, ako Ázie vidí austrálsky futbal mimo ihriska. Prázdne miesta sú Champions League bežné v mnohých krajinách, ale nie v západnej Sydney. Viac ako to, že červené a čierne poskytuje nadšenie a podívanou, ktoré uchvátení mnoho televízny komentátor či reportéra z Číny, Japonska a Kórey a teraz širšie do cudziny.Tieto Wanderers zlepšili image A-League viac s tým, čo urobili z poľa, než to, čo robili na tom, pôsobivé aj keď to bolo. Všetci vedeli, že austrálske tímy boli obvykle ťažké hrať proti, ale málokto vie o červenej a čiernej bloku a čo sa deje v najväčšie mesto krajiny. Pri pohľade nadol pod z Ázie, austrálsky futbal sa zdá byť bzučanie a na vzostupe.

Čo všetko v Ázii to vedel, a pútnici sa zistiť, je, že zlá domáca forma je ďalšia tradícia pozorovať tými tímami, ktoré dosahujú kontinentálne úspech.Guangzhou Evergrande sú jediný tím v posledných rokoch nároku domáce i kontinentálne tituly, ale mal tím zabaliť čínsku ligu dlho predtým, než porazí FC Soul v ACL finále. Kórejci mal žiadny taký luxus a dosiahnutie konečnej viedla ku klubu vypadne z titulnej závode K-League. Že nemá nič na neutešenom príbehu Urawa Reds v roku 2007. Japonský gigant vyhral ázijskú korunu a potom, tak vyčerpaný boli Holger Osieck muži, ktoré umožňujú 10-bodový náskok v hornej časti J-League sklzu. To je dosť zlé, ale že vankúš len mal trvať päť hier.Tieto Wanderers prehrali oba svoje hry tak ďaleko v tejto sezóne, pripustil sedem gólov, nestačí spôsobiť vážne obavy, ale dosť na to pripomenúť, že úspech v Ázii má svoju cenu, aj keď je to jeden stojí za to platiť.

a to je rozhodne stojí za to platiť. Noci, ako je táto neprídu okolo príliš často. Al Hilal so všetkými svojimi miliónmi ešte vyhrať ázijskú Ligu majstrov a ako bolo jasné, sú dosť zúfalý, aby tak urobili. Zatiaľ tu sú Západné Sydney Wanderers, s platovým stropom, ktorý je menší ako 10% Riyadh klubu vysielania riešenie, mieri na Svetovom pohári FIFA Club.Mohlo by to byť Real Madr id je rad na bijú vlasy, keď tvárou v tvár tejto červenej a čiernej steny, ale čokoľvek sa stane v decembri sa Wanderers sú už futbalový príbeh roka, kdekoľvek.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése