2017. április 11., kedd

Macheda sa pokúsi preraziť v Cardiffe

Federico Macheda sa nedokázal presadiť v Manchestri United, a tak sa pokúsi naštartovať svoju kariéru inde. Mladý taliansky útočník sa ako voľný hráč na tri sezóny upísal Cardiffe, ktorý zostúpil z Premier League. Macheda naposledy hosťoval v Birminghame.
Pre Cardiff je dvadsaťdvaročný Macheda po Burgstaller a Guerra tretí posilou pre nadchádzajúcu sezónu. Prestupu pomohol fakt, že manažérom Cardiffe je Ole Gunnar Solskjaer, ktorý s Macheda pracoval už na Old Trafford.
Cardiff oznámil dohodu o prestupe v utorok na svojich webových stránkach potom, čo taliansky útočník úspešne dokončil zdravotnú prehliadku.V prvom interview Macheda povedal: "Je to pre mňa veľká príležitosť, pretože sa v kariére chcem niekam posunúť a myslím, že toto je ideálne miesto pre môj vývoj. Vďaka manažérovi Solskjaer som tu. V minulej sezóne sa mi darilo na hosťovaní v Birmingham City, ale toto je teraz úplne no vá kapitola môjho života. Nemôžem sa dočkať, až ostatným ukážem, že na to mám. "
" poznám Oleho, takže poznám aj jeho ciele . Chce sa čo najskôr vrátiť do najvyššej Premier League a tie posily, ktoré si zatiaľ priviedol, to jasne ukazujú. Som tu z rovnakého dôvodu - chcem vyhrávať a čoskoro sa dostať zase hore.Keď nám to pôjde a budeme sa snažiť, čoskoro sa budeme zlepšovať a môžeme sa vrátiť, " dodáva taliansky útočník.
Ten vôbec nemal ľahký život v najvyššej lige. V roku 2007 prestúpil k United z Lazia rím. Vo vekovej kategórii do osemnástich rokov v mládežníckom tíme Červených diablov nastrieľal dvanásť gólov hneď v prvej sezóne, takže sa pomerne skoro dočkal pozvánky do prvého tímu. Za neho si debut odbil ešte čoby sedemnásťročný mladík, keď v roku 2009 nastúpil ako striedajúci hráč proti aston Ville. United síce prehrávali, ale vyrovnanie Cristiana Ronalda je nab udilo.Tlak United premenil vo vedúci gól práve Federico Macheda, keď v nadstavenom čase krásnu ranou rozhodol.
Čoby striedajúci hráč ešte niekoľkokrát dokázal veľmi kvalitné koncovku a talent, ale zabrzdilo ho vážne zranenie.

V tej sezóne sa dokonca dostal do základnej zostavy proti Middlesbrough. Za svoje výkony si vyslúžil okrem pochvaly aj víťazstvo v ankete Jimmy Murphy Academy Player of the Year. Po spomínanom zranenia prestal byť nasadzovaný a namiesto toho bol poslaný na hosťovanie do tímov ako Sampdoria, Queens Park Rangers, VfB Stuttgart, Doncaster Rovers a Birmingham City. V jeho drese si pripísal 10 gólov v osemnástich zápasoch.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése